Toimintamme perustuu asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin
itsemääräämisoikeutta kunnioittaen.
Toimintamme perustuu ammattitaitoon. Tuotamme laadukasta ja
kokonaisvaltaista hoivaa ja huolenpitoa ikääntyneille ihmisille. Palvelumme ovat luotettavia ja turvallisia. Toimimme joustavasti ja uudistamme palvelujamme palautteen mukaan.
Kannamme vastuun omasta tekemisestämme.
Toimintamme perustuu ihmisarvon kunnioitukseen. Osaamisemme perustuu ystävällisyyteen, suvaitsevaisuuteen, huomaavaisuuteen,
kunnioitukseen,
oikeudenmukaisuuteen, tasavertaisuuteen ja yhteisöllisyyteen.
Toimimme kollegiaalisesti
toisiamme arvostaen. Elämäniloa ja huumoria unohtamatta.
Omavalvontasuunnitelmat toimivat sisäisinä laadunhallintavälineinä. Arvioimme toimintaamme ja tarvittaessa korjaamme sitä.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen laatukriteerit
Omakotisäätiöllä seuraamme hoidon laatua valituin laatukriteerein, jotka tulevat RAI-arvioinnista. RAI järjestelmä, eli ”Resident Assessment Instrument”, on kansainvälinen vanhusasiakkaiden hoidon tarpeen ja laadun sekä kustannusvaikuttavuuden arviointi- ja seurantajärjestelmä. RAI-järjestelmän avulla seuraamme hoidon laatua ja tuloksia. Käytämme järjestelmää myös asukkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmien laadintaan. Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen RAI-arviointi kahdesti vuodessa.
Taulukossa on kuvattu RAI-arvioinneista nostetut laatukriteerit vuodelle 2024, pdf-tiedosto.
Lisätietoja saa tarvittaessa ryhmäkotien sairaanhoitajilta.
Omaiskysely
Asiakastyytyväisyys- ja omaiskyselyillä keräämme tietoa kokemuksista ja kehittämiskohteista.
Omaiskysely syksyllä 2024, pdf-tiedosto.
Avoimista vastauksista ilmeni, että asukkaiden hoitoon ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä. Osastonhoitajat ovat saaneet ryhmäkotikohtaiset raportit, joita he voivat käyttää ryhmäkodin toiminnan kehittämiseen.
Muutamia yhteisiä kehittämiskohteita:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa vanhuspalvelulain mukaista henkilöstömitoitusta (0,65) kaksi kertaa vuodessa. Omakotisäätiön henkilöstömitoitus oli ryhmäkodeissa vuonna 2024
Yhteenlaskettu keskiarvo oli 0,688
Helsingin kaupungin valvontakäynti 2024
Ryhmäkoti Rantaniitty pdf-tiedosto
Ryhmäkoti Vanamo pdf-tiedosto
Ryhmäkoti Aallokko ja Kaislikko pdf-tiedosto
Ryhmäkoti Malva pdf-tiedosto
Elintarvikevalvonta
Helsingin kaupungin ympäristöpalveluista tehdään joka toinen vuosi ennalta ilmoittamaton valvontakäynti valmistuskeittiöön. Käynnistä tehdään Oiva-raportti, joka kertoo valmistuskeittiön laadun tason. Vuonna 2023 arvosanaksi tuli hyvä, Oiva 2023.
Copyright © Omakotisäätiö, 2024