Omakotisäätiö logo

Kotihoito on välittämistä ja kiireetöntä yhdessäoloa

Millaista Omakotisäätiössä on olla töissä? Miten arvot ja yhteisöllisyys näkyvät joka päivä? Parhaita henkilöitä vastaamaan ovat itse työntekijät.  


Omakotisäätiön arvoissa yhteisöllisyys ja yksilöllinen hoito korostuvat. Yhteisöllisyys huokuu myös huhtikuussa Omakotisäätiössä työnsä aloittaneen Sallan kanssa keskustellessa.

– Meillä kukaan ei jää yksin. Nytkin katselen työhuoneeni ikkunasta kun miesporukka on kerääntynyt nurmikentälle pentaque peliä aloittamaan ja ystävykset kävelevät keskuspihalla. Meille kaikki ovat tervetulleita matalalla kynnyksellä tutustumaan toimintaamme.


Myös Omakotisäätiön kotihoidossa toimitaan yhteisöllisesti yksilö huomioiden ja parannetaan näin ikäihmisten hyvinvointia.

– Meillä ei ole kiire, haluamme panostaa yhdessä olemiseen ikäihmisten kanssa, toteaa Kotihoidon yksikön vetäjä Salla Reima.


Kotihoidossa panostetaan myös omaisten tavoittamiseen ja tiedon jakamiseen.

Kotihoito ei ole tarkoitettu pelkästään varsinaista hoitoa tarvitseville vaan on loistava palvelu esimerkiksi yksinäiselle vanhukselle.

– Palvelu voidaan räätälöidä myös lyhytaikaiseksi. Esimerkiksi jos omaiset ovat pidempään pois voimme käydä tapaamassa ikäihmistä, jolloin omaiset voivat hyvillä mielin keskittyä omaan reissuun. Kotihoidon palveluihin voi myös hyödyntää kotitalousvähennyksen, joten maksettavaa jää reilu 16€/tunti. Melkoisen huokea hinta ja iso merkitys ikäihmisen hyvinvoinnille, Salla muistuttaa.


Pieni henkilöstön vaihtuvuus tekee koko tiimistä tutun asiakkaille


Pieni henkilöstön vaihtuvuus on lähes harvinaisuus sosiaali- ja terveysalalla, mutta Omakotisäätiössä se on onneksi toteutunut.

- Koska vaihtuvuus on pientä, olemme kaikki tuttuja myös asiakkaillemme.

Pieni ja tiivis kotihoidon tiimi jakaa päivittäin ajatuksia ja välittää tietoa toisilleen.

– Meillä on mahtava porukka, matala hierarkia ja säätiön johtaja on suora esihenkilöni. Näin kynnys kehitysideoiden esille tuomiseen on matala ja jokainen pääsee mukaan kehittämään toimintaa omien vahvuusalueiden mukaisesti. 


Omakotisäätiö tarjoaa monipuolisia vanhuspalveluita Itä-Helsingin alueella. Palveluihin kuuluu kotihoidon lisäksi ryhmäkodit eli ympärivuorokautinen asuminen ja vuokra-asunnot eli puhutaan oikeasti yhteisöasumisesta. Herkkutupa -ravintola tarjoaa herkullista ruokaa, senioritoiminta on monipuolista ja etsivä vanhustyö pyrkii löytämään alueen ikäihmiset. Osa toiminnasta on myös vapaaehtoistyötä. Toiminnoilla pyritään saamaan lähialueen ikä-ihmiset yhteisön jäseniksi, ettei kukaan jää yksin.