Omakotisäätiö logo

ETÄRYHMÄTOIMINTA


Korona-aika vaikeutti erityisesti ikäihmisten osallistumista ryhmätoimintoihin ja Omakotisäätiölläkin moni toiminta siirtyi verkkoon. Yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa ryhdyttiin kehittämään etäryhmätoimintaa myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole tottuneita digilaitteiden käyttäjiä. Kehittämistyöhön on osallistunut myös Omakotisäätiön vapaaehtoisia ja Puotilan alueen ikäihmisiä. Kokemuksista kirjoitettiin blogeja ja aiheesta valmistui myös opinnäytetyö.


Omakotisäätiöllä onkin järjestetty opastusta älylaitteiden käytössä ja videotapaamisiin liittymistä on opastettu henkilökohtaisesti. Etäryhmätoimintaa mahdollistamaan on hankittu viisi tablettia, joita voidaan lainata henkilöille, joilla ei itsellään ole digilaitetta. Etäryhmätoimintaa ja digiopastusta tarjotaan jatkossakin, mutta se ei tule korvaamaan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa.


”Kai minun tulevaisuuden tehtävä on hankkia se älykännykkä ja tietokone, kun rupeaa tuntumaan, ettei tässä kovin kauaa enää muuten pärjää. Onneksi minulla on teidät tukena.”

Ota yhteyttä