Omakotisäätiö logo
senioritoiminta 31
senioritoiminta 2
Ajattelijat 21
senioritoiminta 1
senioritoiminta 9
senioritoiminta 5

"Senioritoiminta vastaa ikäihmisten yksinäisyyteen, kuulutaan johonkin, hyväksytään sellaisena kuin on, olet aina tervetullut - ennen mietin, mihin tässä kuuluu."

RYHMÄTOIMINTAA KEVÄÄLLÄ 2023


MAANANTAI klo 11-12 Tanssiliikunta Mäntylässä. 


MAANANTAI klo 13-14.30  Ajattelijoiden klubi parittomina viikkoina Mäntylässä. Keskustelupiiri, jossa pohditaan elämän monimuotoisuutta. Osallistua voi myös etäyhteydellä.


MAANANTAI klo 15-15.30  Tasapainoryhmä Merilässä.


TIISTAI klo 11-12  Seniori-curling Merilässä.


TIISTAI klo 13-14.30 Rastilankallion Naapurit Asukastalo Kulkurissa.


TIISTAI klo 14-15 Vuosaaren kävelyt lähiluonossa kaiken kuntoisille. Lähtö uimahallilta Vuosaarentie 5.


KESKIVIIKKO klo 11-11.45 Asahi terveysliikuntaa Merilässä.


KESKIVIIKKO klo 13-14.30 Ukkoryhmä parittomina viikkoina Merilässä yhdessäolon ja rennon pelailun merkeissä.


KESKIVIIKKO klo 13-14.30 Valokuvauskerho parillisina viikkoina Mäntylässä. Harjoitellaan valokuvaamista älypuhelimilla tai tabletilla sekä kuvankäsittelyn perustaitoja.


TORSTAI klo 11-13 Digiopastus parittomina viikkoina Mäntylässä.


TORSTAI klo 13-14 Kerrostalojumppa Juorumäki.


PERJANTAI 11-12.30 Kukkapaja kuukauden 2. pe Mäntylä.


PERJANTAI klo 13 -14.30  Yhteisökävely (reipas ja rauhallinen ryhmä) Lähtö Omakotisäätiön Mäntylän talon edestä.


Kysy lisää: Sirkku 0400 270 622, Anne 050 324 8119 tai
Birgitta 050 571 0119.

AVOIN SENIORITOIMINTA

Omakotisäätiön senioritoiminta on kaikille ikäihmisille avointa toimintaa, johon voi osallistua oman kiinnostuksen ja voimavarojen mukaan. Järjestämme maksutonta ryhmätoimintaa kuten tuolijumppaa, Ajattelijoiden klubi- ja Ukkoryhmätoimintaa, peli-iltapäiviä ja yhteisökävelyä. Kehitämme toimintaamme ikäihmisten toiveiden ja palautteiden mukaan. "Sain tietoa siitä, kuinka voin vaikuttaa hyvinvointiini ja terveyden ylläpitämiseen ja mistä voin hakea apua, jos ongelmia ilmenee."


Toiminnassamme on myös vapaaehtoisia, jotka tukevat kotona selviytymistä esimerkiksi ulkoilukaverina tai tsempparina, jos kotoa liikkeelle lähtö tuottaa vaikeuksia. Otamme yhteyttä ikäihmiseen saatuamme tiedon esimerkiksi Seniori-infosta, että ikäihminen on yksinäinen tai hänellä on vaikeuksia löytää merkitystä tai iloa arkeen. Pidämme yhteyttä, kannustamme ja tuemme ikäihmisiä, jotta he saavat, osallistujien suulla sanottuna: ”viikkoon ryhtiä ja elämään jotain, mitä odottaa”.

Tule mukaan toimintaan - sinun ei tarvitse olla yksin kotona!

"Senioritoiminnan avulla tuemme toimintakykyäsi ja mahdollisuuttasi osallistua erilaisiin ryhmiin ja tapahtumiin. Ota rohkeasti yhteyttä niin kerron mielelläni lisää."

SOITA BIRGITALLE  050 571 0119

AJATTELIJOIDEN KLUBI

Ajattelijoiden klubi on kaikille avoin keskustelupiiri, jossa yhdessä pohditaan elämän monimuotoisuutta, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja vanhenemista muuttuvassa yhteiskunnassa. Ajattelijoiden klubi tukee ikäihmisten osallisuutta yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Ryhmä kokoontuu Omakotisäätiöllä parittomilla viikoilla maanantaisin. "Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja erilaisesta ajatuksien vaihtamisesta. Vaikka viihdyn yksinkin, on tärkeää tavata muita ihmisiä."


Mielipidekirjoitus kuntapäättäjille

Kanto-hankkeen Ajattelijoiden klubin osallistujat ovat laatineet kuntapäättäjille mielipidekirjoituksen, jossa he esittävät toiveita alueen ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kirjoitus on julkaistu Valli ry:n verkkosivuilla


ETSIVÄ VANHUSTYÖ

Yhteistyössä Helsingin kaupungin Seniori-infon ja Vartiokylän seurakunnan kanssa etsimme alueellamme tukea tarvitsevia ikäihmisiä. Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta, tukea yksilöllisiin elämäntilanteisiin ja ryhmätoimintaan osallistumiseen sekä ohjaamme tarvittaessa palveluihin. Etsimme yhdessä keinoja arjen pärjäämiseen. Yksinäisyyttä kokevalle voimme etsiä vapaaehtoisen juttu- tai ulkoilukaveriksi. Ketään ei jätetä yksin. "Pari vuotta aikaisemmin ei ollut oikein mitään, nyt on juttu, toinen juttu ja ystävä sekä ulkoilukaveri."

Pidämme yhteyttä toiminnassa jo mukana oleviin ikäihmisiin puhelimitse. Kuulumispuhelut ovat ilahduttaneet monia. " Kun puhelin soi, tulee tunne, että joku välittää ja on kiinnostunut."

ETÄRYHMÄTOIMINTA

Korona-aika on vaikeuttanut erityisesti ikäihmisten osallistumista ryhmätoimintoihin ja Omakotisäätiölläkin moni toiminta siirtyi verkkoon. Yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa ryhdyttiin kehittämään etäryhmätoimintaa myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole tottuneita digilaitteiden käyttäjiä. Kehittämistyöhön on osallistunut myös Omakotisäätiön vapaaehtoisia ja Puotilan alueen ikäihmisiä. Kokemuksista kirjoitettiin blogeja ja aiheesta valmistui myös opinnäytetyö.


Omakotisäätiöllä onkin järjestetty opastusta älylaitteiden käytössä ja videotapaamisiin liittymistä on opastettu henkilökohtaisesti. Etäryhmätoimintaa mahdollistamaan on hankittu viisi tablettia, joita voidaan lainata henkilöille, joilla ei itsellään ole digilaitetta. Etäryhmätoimintaa ja digiopastusta tarjotaan jatkossakin, mutta se ei tule korvaamaan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa.


”Kai minun tulevaisuuden tehtävä on hankkia se älykännykkä ja tietokone, kun rupeaa tuntumaan, ettei tässä kovin kauaa enää muuten pärjää. Onneksi minulla on teidät tukena.”


Ota yhteyttä