senioritoiminta 31
senioritoiminta 2
Ajattelijat 21
senioritoiminta 1
senioritoiminta 9
senioritoiminta 5

"Senioritoiminta vastaa ikäihmisten yksinäisyyteen, kuulutaan johonkin, hyväksytään sellaisena kuin on, olet aina tervetullut - ennen mietin, mihin tässä kuuluu."

RYHMÄTOIMINTAA KESÄLLÄ 2022


MAANANTAI klo 11-12 Tanssiliikuntaa Mäntylässä. 


MAANANTAI klo 13-14.30  Ajattelijoiden klubi parittomina viikkoina Mäntylässä.


MAANANTAI klo 15-15.30  Tuoli- ja aivojumppaa Merilässä tai ulkona.


TIISTAI klo 11-12  Peliryhmä Merilässä tai ulkona.


TIISTAI klo 13-14.30 Rastilankallion Naapurit asukastalo Kulkurissa.


KESKIVIIKKO klo 11-11.45   Asahi terveysliikuntaa Merilässä tai ulkona.


KESKIVIIKKO klo 13-14.30  Ukkoryhmä Merilässä tai ulkona.


PERJANTAI klo 13 -14.30  Yhteisökävely Puotilan lähiluonnossa. Lähtö Omakotisäätiön Mäntylän talon edestä.


Maksuton digiopastus yhteistyössä Vartiokylän seurakunnan kanssa. Vielä yksi opastus 16.6. kello 15-17 Mäntylässä.

AVOIN SENIORITOIMINTA

Omakotisäätiön senioritoiminta on kaikille ikäihmisille avointa toimintaa, johon voi osallistua oman kiinnostuksen ja voimavarojen mukaan. Järjestämme maksutonta ryhmätoimintaa kuten tuolijumppaa, Ajattelijoiden klubi- ja Ukkoryhmätoimintaa, peli-iltapäiviä ja yhteisökävelyä. Kehitämme toimintaamme ikäihmisten toiveiden ja palautteiden mukaan. "Sain tietoa siitä, kuinka voin vaikuttaa hyvinvointiini ja terveyden ylläpitämiseen ja mistä voin hakea apua, jos ongelmia ilmenee."


Toiminnassamme on myös vapaaehtoisia, jotka tukevat kotona selviytymistä esimerkiksi ulkoilukaverina tai tsempparina, jos kotoa liikkeelle lähtö tuottaa vaikeuksia. Otamme yhteyttä ikäihmiseen saatuamme tiedon esimerkiksi Seniori-infosta, että ikäihminen on yksinäinen tai hänellä on vaikeuksia löytää merkitystä tai iloa arkeen. Pidämme yhteyttä, kannustamme ja tuemme ikäihmisiä, jotta he saavat, osallistujien suulla sanottuna: ”viikkoon ryhtiä ja elämään jotain, mitä odottaa”.

Tule mukaan toimintaan - sinun ei tarvitse olla yksin kotona!

"Senioritoiminnan avulla tuemme toimintakykyäsi ja mahdollisuuttasi osallistua erilaisiin ryhmiin ja tapahtumiin. Ota rohkeasti yhteyttä niin kerron mielelläni lisää."

SOITA BIRGITALLE  050 571 0119

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Omakotisäätiöllä on toiminut vuodesta 1982 lähtien oma vapaaehtoisten ryhmä, Omakotisäätiön ystävät. Vapaaehtoiset toimivat ryhmäkodeissa muistisairaiden vanhusten parissa antaen osaltaan iloa heidän arkeensa. Vapaaehtoiset ulkoilevat vanhusten kanssa, seurustelevat muuten vain tai järjestävät tapahtumia tai ryhmätoimintaa. Ryhmäkodeissa on aina paikalla hoitajia, joilta voi kysyä apua. Kaverikoirat ovat vapaaehtoisia hännänhuiskuttajia, jotka ilahduttavat olemuksellaan muistisairaita vanhuksia.


Omakotisäätiöllä on vapaaehtoisia myös Vartiokylän alueen kotona asuville ikäihmisille. Toiminta on samanlaista kuin ryhmäkodeissa mutta vapaaehtoinen toimii ikäihmisen kotona. Ikäihminen voi tarvita juttu- tai ulkoilukaveria. Vapaaehtoinen voi toimia myös erilaisten ryhmätoimintojen vetäjänä tai riksaluotsina. Omakotisäätiön vapaaehtoiset muodostavat tiiviin ryhmän, jossa on mukava olla. Myös vapaaehtoinen saa uudenlaista yhteisöllisyyttä ja osallisuutta kuulumalla Omakotisäätiön vapaaehtoisryhmään.


”Vapaaehtoistoiminta tarjoaa auttamisen iloa ja oma mielikin virkistyy.”

Vapaaehtoisten ryhmässä on mukava ja leppoisa ilmapiiri. Jos kiinnostuit, niin otathan yhteyttä! SOITA SIRKULLE 0400 270 622

AJATTELIJOIDEN KLUBI

Ajattelijoiden klubi on kaikille avoin keskustelupiiri, jossa yhdessä pohditaan elämän monimuotoisuutta, yhteiskunnallisia ilmiöitä ja vanhenemista muuttuvassa yhteiskunnassa. Ajattelijoiden klubi tukee ikäihmisten osallisuutta yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Ryhmä kokoontuu Omakotisäätiöllä parittomilla viikoilla maanantaisin. "Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja erilaisesta ajatuksien vaihtamisesta. Vaikka viihdyn yksinkin, on tärkeää tavata muita ihmisiä."


Mielipidekirjoitus kuntapäättäjille

Kanto-hankkeen Ajattelijoiden klubin osallistujat ovat laatineet kuntapäättäjille mielipidekirjoituksen, jossa he esittävät toiveita alueen ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kirjoitus on julkaistu Valli ry:n verkkosivuilla


ETSIVÄ VANHUSTYÖ

Yhteistyössä Helsingin kaupungin Seniori-infon ja Vartiokylän seurakunnan kanssa etsimme alueellamme tukea tarvitsevia ikäihmisiä. Tarjoamme neuvontaa ja ohjausta, tukea yksilöllisiin elämäntilanteisiin ja ryhmätoimintaan osallistumiseen sekä ohjaamme tarvittaessa palveluihin. Etsimme yhdessä keinoja arjen pärjäämiseen. Yksinäisyyttä kokevalle voimme etsiä vapaaehtoisen juttu- tai ulkoilukaveriksi. Ketään ei jätetä yksin. "Pari vuotta aikaisemmin ei ollut oikein mitään, nyt on juttu, toinen juttu ja ystävä sekä ulkoilukaveri."

Pidämme yhteyttä toiminnassa jo mukana oleviin ikäihmisiin puhelimitse. Kuulumispuhelut ovat ilahduttaneet monia. " Kun puhelin soi, tulee tunne, että joku välittää ja on kiinnostunut."

ETÄRYHMÄTOIMINTA

Korona-aika on vaikeuttanut erityisesti ikäihmisten osallistumista ryhmätoimintoihin ja Omakotisäätiölläkin moni toiminta siirtyi verkkoon. Yhteistyössä Kuntoutussäätiön kanssa ryhdyttiin kehittämään etäryhmätoimintaa myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole tottuneita digilaitteiden käyttäjiä. Kehittämistyöhön on osallistunut myös Omakotisäätiön vapaaehtoisia ja Puotilan alueen ikäihmisiä. Kokemuksista kirjoitettiin blogeja ja aiheesta valmistui myös opinnäytetyö.


Omakotisäätiöllä onkin järjestetty opastusta älylaitteiden käytössä ja videotapaamisiin liittymistä on opastettu henkilökohtaisesti. Etäryhmätoimintaa mahdollistamaan on hankittu viisi tablettia, joita voidaan lainata henkilöille, joilla ei itsellään ole digilaitetta. Etäryhmätoimintaa ja digiopastusta tarjotaan jatkossakin, mutta se ei tule korvaamaan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa.


”Kai minun tulevaisuuden tehtävä on hankkia se älykännykkä ja tietokone, kun rupeaa tuntumaan, ettei tässä kovin kauaa enää muuten pärjää. Onneksi minulla on teidät tukena.”