Vuokra-asuminen

Sopisiko vuokra-asuminen Helsingin puotilassa sinulle?

 

Jos asuminen alkaa tuntua turvattomalta nykyisessä kodissa, voimme tarjota erilaisia asumisvaihtoehtoja kuten vuokra- tai solusuntoja. Asumisen turvallisuutta lisää talon sisäinen, nopeasti hälytykseen reagoiva turvapuhelinpalvelu. Voit saada iloa arkeesi osallistumalla KANTO-hankkeen maksuttomaan toimintaan.

Asumisen yhteyteen voit sopia kotihoidon henkilökuntamme kanssa sinulle sopivan palvelukokonaisuuden, joka voi sisältää esimerkiksi ateriapalvelun, henkilökohtaista hoivaa tai kotisairaanhoidon palveluja. Voit tilata myös siivousta, vaatehuoltoa sekä kauppa- ja muuta asiointipalvelua. Kotihoidon palveluihin voit saada Helsingin kaupungin kotihoidon palvelusetelin. Ilman palveluseteliä, itsemaksavana voit saada kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Solu- ja vuokra-asuminen vaatii sinulta jonkinasteista omatoimisuutta, koska kyseisiin asumismuotoihin kuuluu hoitohenkilökunnan palvelut ainoastaan kotihoidon sopimuksella.  Henkilökunta ei ole siis koko ajan saatavilla. Kotihoidon käyntien välillä sinun tulisi pärjätä itsenäisesti.

Ateriapalveluja voit tilata suoraan kotiin tai käydä Mäntylän palvelutalossa sijaitsevassa Cafe Herkkutuvassa aamiaisella ja lounaalla. Merilästä Herkkutupaan on matkaa parisataa metriä, yhdystunnelia pitkin pääsee myös sisäkautta.

Vuokra-asunto

Vuokra-asuntomme ovat palvelutalo Merilässä. Vuokra-asunto on 44 neliöinen yksiö parvekkeella. Yksiöitä on yhteensä 12. Vuokra-asuntoihin on tällä hetkellä jonoa. Jonottaminen voi kestää jopa vuoden.

Soluasunto

Palvelutalo Mäntylässä sijaitsevassa Yhteisö Apilassa on omatoimista asumista tukevaa yhteisöasumista. Vuokraan kuuluu oma huone tilavalla wc:llä ja suihkutilalla. Yhteistiloista löytyy keittiö ja avarat oleskelutilat parvekkeineen. Soluasuntoja on yhteensä 14. Tällä hetkellä ei ole vapaita soluasuntoja.

Vuokralaiseksi tuleminen

Vuokraisen tulee olla ikäihminen, joka pärjää kotihoidon turvin päivittäisistä askareista. Vuokralainen voi olla myös täysin omatoiminen ikäihminen. Meillä ei ole mitään peruspalvelupakettia, joka kuuluisi automaattisesti vuokran yhteyteen vaan räätälöimme vuokralaisen kanssa yhdessä hänelle sopiva palvelukokonaisuus. Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin kerromme lisää vaihtoehdoistamme.

 

Vuokra- ja soluasuntojen saatavuutta ja lisätietoja niistä voit kysyä täältä.

 

Yhteystiedot

Puotilantie 3, 00910 Helsinki