Matkalla kohti monikulttuurista työyhteisöä

”Opitaan toinen toisiltamme, hyväksytään erilaisuus”

 

Kokeile vaikka tunti viikossa!

Voit saada uutta sisältöä arkeen, kun sairaanhoitaja on kanssasi kiireettömästi. Voit käydä läpi sinulle tärkeitä asioita ja saat apua terveydentilaasi liittyvissä kysymyksissä.
Mitäpä, jos saisit seuraa kerran viikossa ja pääsisit ulkoilemaan kaikessa rauhassa?
Ota yhteyttä puhelin 0400 270609.

OPINNÄYTETYÖT

Toimijuus ikämiestoiminnassa : Selvitys toimijuutta mahdollistavista tekijöistä, Juppi-Lehtelä, Niina; Enqvist, Henrik, 2020. https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020112424025

Mihin minä kuulun? : Ikäihmisen kuulumisen tunteen muodostuminen kirjallisuuden ja haastatteluiden perusteella. Härkönen, Jenny; Dietrich, Vilma; Koskinen, Katariina. 2020. https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005077815

Hoitajien kokemuksia lääkkeettömien hoitotyön keinojen käytöstä kohdattaessa muistisairas, jolla on haastava käytösoire. Lepistö, Minna. 2021 https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021092117950

Ikääntyneiden digiosallisuutta edistävä ryhmätoimintamalli, Matero, Sari. 2021 https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021092418045

 TYÖSUOJELURAHASTON KEHITTÄMISHANKE

Omakotisäätiöllä on menossa työyhteisön kehittämishanke. Yhtenä osatavoitteena on löytää erilaisia tapoja aktivoida eri kulttuurien edustajat ja nostaa heidän taustansa arvokkaaksi osaksi monikulttuurista työyhteisöä. Hankkeessa pyritään löytämään uusia keinoja kommunikaation parantamiseksi yli kielimuurien. Tavoitteena on myös löytää keinoja, joilla helpotetaan työyhteisöön sopeutumista.

Omakotisäätiöllä on työntekijöitä 19 eri kulttuurista. Olemme perustaneet monikulttuurisuusryhmän, jossa on edustettuna ihmisiä eri kulttuureista ja maanosista. Haluamme kuulla, mitä heillä on kerrottavaa omasta kulttuuristaan ja mitä hyviä asioita voimme oppia suomalaiseen työkulttuuriin.

”Suomalainen työyhteisö on kuin kone. Kaikki toimii, ohjeet annetaan selkeästi, jatkuvaa koulutusta ja kehittymistä, palkka tulee, rikkaus ei näy, ei ylimielisyyttä eikä korruptiota. Työ Suomessa on ihan mahtavaa!”

**************

Ryhmässä pohdittiin, mitä asioita toisi mielellään omasta kulttuuristaan suomalaiseen kulttuuriin. Tässä joitakin mietteitä aiheesta:

  • ”Enemmän sydämestä tulevaa lämpöä suomalaiseen hoitotyöhön.”
  • Hymyä vanhusten kohtaamiseen: ”Tosi ihanaa, kun hymyilet hänen kanssaan. Hymy avaa vanhuksen sydämen:”
  • Tiimityötä enemmän. ”Ei tarvitse tuijottaa työaikoja minuutilleen. Pitää auttaa vanhuksia loppuun asti, vaikka työvuoro loppuisi.” ”Suomalainen tekee työnsä rauhallisesti yksin.” ”Ei enää; ei kuulu mulle- mentaliteettia.”
  • ”Oman ajan antamista läheisille ja apua tarvitseville.”
  • Yhteisöllisyyttä enemmän, myös omaiset mukaan. Monissa muissa kulttuureissa omaiset osallistuvat huomattavasti aktiivisemmin vanhustensa arkeen. ”Miksi omaiset eivät halua tavata usein?” ”Missä ovat lapsenlapset?”

 

 

Yhteystiedot

Puotilantie 3, 00910 Helsinki