Hoivakoti Helsingissä

Hoivakoti, jossa läheisestäsi pidetään huolta

Kun muistisairaus on edennyt niin pitkälle ettei kotona pärjääminen enää onnistu kotihoidon turvin, voit päästä asumaan hoivakotiin, jossa on apua tarjolla yötä päivää. Hoivakodissamme sinulla on oma tilava huone, jonka saat sisustaa oman maun mukaan.

Hoivakoti on paikka, jossa kaikista pidetään hyvää huolta. Yhteisissä tiloissa syödään, askarrellaan, lauletaan, katsellaan elokuvia, jumpataan ym. mukavaa, mitä mieleen tulee. Ammattitaitoiset hoitajat huolehtivat, hoitavat ja auttavat arjessa selviytymisessä.

Vastuuhoitajasi varmistaa hyvän ja turvallisen hoidon ja huolehtii, että sairaanhoidolliset asiasi ovat kunnossa. Yhteistyö omaisten kanssa on vastuuhoitajalle sydämen asia.

Pääset täyttämään lomakkeen tästä linkistä.

Meillä on viisi hoivakotia, joissa kaikissa on 15 asukasta/hoivakoti. Palvelutalo Mäntylässä on kaksi ja Merilässä kolme ryhmäkotia.

Mäntylässä sijaitsevat hoivakodit Vanamo ja Malva. Niitä johtaa osastonhoitaja Laura Varis: ”Eniten saan iloa työstäni, kun näen, että asukkaalla on ja hänen omaisillaan on luottamus turvalliseen ja yksilölliseen hoitoon. Toivon, että saan palautetta työstäni, niin että voin kehittää ryhmäkotien toimintaa yhä haasteellisemmissa tilanteissa. Hoivakotien tunnelma on lämmin ja seesteinen. Henkilökunta viihtyy työssään tuoden iloa asukkaiden arkeen kannustavalla asenteellaan. Opiskelijat ja sijaiset antavat meille positiivista palautetta. Parasta Omakotisäätiössä on avoimuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Omaisia todella kuunnellaan ja arvostetaan.”

Merilän ryhmäkoti Aallokkoa ja Kaislikkoa johtaa osastonhoitaja Henna-Riikka Honkanen: ”Vanhustyö on sydäntäni lähellä, sillä koen, että työ on merkityksellistä ja minulla on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti ryhmäkotimme ikäihmisten arkeen ja elämään. Vaikka vain hetken kerrallaan.”

Merilän ryhmäkoti Rantaniittyä johtaa osastonhoitaja Minna Loikkanen: ” Ryhmäkoti Rantaniityssä parasta on yksilöitä kunnioittava ilmapiiri ja työyhteisömme, jota voin helposti luonnehtia parhaaksi. Tunnelma ryhmäkodissa on rauhallinen ja kodinomainen, vaikka kahvihuoneessa nauramme välillä niin, että nauru raikaa alakertaan asti (kirjaimellisesti!). Omakotisäätiössä työnantajana arvostan sitä, että täällä henkilökunta saa todella vaikuttaa oman ryhmäkodin toimintaan. Jokaisella työntekijällä on myös aidosti mahdollisuus kehittää niin työtään kuin omaa ammattitaitoaan hoitajana.”

Katso alle oleva video Omakotisäätiön ryhmäkodista. Mikäli video ei aukea pääset siihen tästä linkistä.

Yhteystiedot

Puotilantie 3, 00910 Helsinki