Kuvataitelija Anna-Lea Kopperin uusimmassa näyttelyssä on esillä yhteisöllisen tunnetyöskentelyn tuotoksia Helsingin Omakotisäätiön ja Puotilan ikäihmisten kanssa. Valokuvat ja osallistujien työstämät tunteiden perhekartat välittävät vanhusten lapsuuden ja herkkien kohtaamisten tunnelmia taitelijan ideoimissa yhteisöpajoissa.

Yhteisötaiteellisissa ryhmissä vanhukset kokeilevat vanhoja tuttuja käyttöesineitä muistellen lapsuutensa tapahtumia. He rentoutuvat pehmeässä pumpulissa sulkaviuhkan silitykseen ja linnunlauluun.

Osallistujat työstävät lapsuuden perheenjäseniä kohtaan kokemiaan tunteita väreiksi ja muodoiksi. Ryhmätyöskentely vahvistaa kokemusta elämänkaaren loppujakson arvokkuudesta ja merkitysestä yhteisölle.

Kuvat: Copyright Anna-Lea Kopperi

Näyttelytiedot:

Omakotisäätiön Mäntylän aula, Puotilantie 3, 00910 Helsinki

Avoinna: ma-pe 9-11 & 15-17 max 5 henkilöä maskein & turvavälein

Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskus