Auditoinnin mukaan Omakotisäätiöllä on sitoutunut henkilöstö mukaan lukien johto, joka kehittää mm. hyvää toimintaa omaistyytyväisyyskyselyn ja palautteiden pohjalta. Omaisystävällinen toiminta näkyy konkreettisina tekoina kuten pandemian aikana järjestetty turvallinen kohtaamishuone asukkaille ja omaisille. Mäntylän ja Merilän ryhmäkodissa asukkaiden toiveita ja tapoja kunnioitetaan, esimerkkinä asukkaan huonetaulu. Huoneentaulussa on huomioitu yksilöllinen omanlainen arki hoitajien tukemana. Asiakkaan merkityksellinen arki pyritään mahdollistamaan niin suunnitelmallisella toiminnalla kuin asiakkaiden kanssa hetkessä eläen. Hyvää on, että ryhmäkotien kehittämiskohteita on nostettu esiin, kuten viriketoiminnan vastuuttaminen hoitajille yksilöllisemmin ja asukkaan näköiseksi, tämä tukee toiminnan arvoperustaa.

Helsingin kaupungin suorittaman auditoinnin raportti pdf-tiedostona.