Ajankohtaista

Artikkelit

Joulukuun kaikille avoin toiminta
Ryhmäkotien joulukuun tapahtumakalenteri
Marraskuun tapahtumakalenteri ryhmäkodeissa
Yhteistä säveltä etsimässä
Turvallisen lääkehoidon tunnustus
KANTO-hanke edistää Puotilan alueen ikäihmisten kotona selviytymistä
Yhdessä parempi elinympäristö
Töihin Omakotisäätiölle, kesätöitä, sijaisuuksia
Kohtaamistaiteen ryhmän toiminta ja taideteokset
Ryhmämuotoista ravitsemusohjausta yli 65-vuotiaille ja siihen liittyvä tutkimus ravitsemuksen yhteydestä toimintakykyyn.
Uusi Kohtaamistaiteen ryhmä käynnistyy syyskuussa
Kutsu mukaan Miesten toimintaan!
Ateriapalvelua kotona asuville
Jalkaterapeutti (AMK) Sari LIndholm
Kohtaamistaiteen ryhmä
Kaverikoirat
Maahanmuuttajat ja ikäihmiset kohtasivat Omakotisäätiöllä
Omakotisäätiön ravitsemuksen kehittäminen
Tervetuloa Kuntojumppaan kaikki Puotilan ikäihmiset!
Tarinasäveltäminen
Kotisiivous palvelusetelillä
Varo valepoliisia - Poliisi ja pankit eivät kysele pankkitietoja tai tunnuksia puhelimitse

Maahanmuuttajat ja ikäihmiset kohtasivat Omakotisäätiöllä

03.12.2018 14:27

Omakotisäätiö järjesti Puotilan alueen ikäihmisille ja maahanmuuttajille tilaisuuden tutustua toisiinsa mukavan toiminnan lomassa. Ikäihmiset ja suomen kieltä opiskeleva maahanmuuttajaryhmä kutsuttiin yhteiseen tuolijumppaan.

Omakotisäätiöllä kehitetään nyt toimintaa asumispalvelujen lisäksi myös koko Vartiokylän alueen ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. KANTO-hankkeen (2018-2021) avulla pyritään tavoittamaan tukea tarvitsevia ikäihmisiä, ehkäistään yksinäisyyttä ja tarjotaan mahdollisuus tutustua muihin alueen asukkaisiin sekä osallistua itseä kiinnostavaan toimintaan lähellä kotia. Myös maahanmuuttajille tarjotaan mahdollisuus päästä vapaaehtoistoiminnan avulla osalliseksi alueen yhteisöllisestä toiminnasta.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Omakotisäätiön kuntoutus- ja harrastetiimin, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton (Valli ry) sekä Helsingin Evankelisen Opiston (HEO) kanssa. HEO on vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto, joka järjestää muun muassa maahanmuuttajille suunnattua lukutaitokoulutusta yhteistyössä Vihreä sivistys- ja Opintokeskus Vision sekä Työväen sivistysliiton ylläpitämän TSL-opintokeskuksen kanssa. Koulutus perustuu kokonaisvaltaisen kotoutumisen periaatteeseen. Osallistujille tarjotaan mahdollisuuksia tutustua ja osallistua ohjatusti erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen toimintaan sekä vapaaehtoistyöhön.

Valli ry:n Ikäihmiset ja maahanmuuttajat yhdessä -toiminta tuo paikallisia vanhus- ja monikulttuurisuusalan toimijoita yhteen. Päivä vapaaehtoisena -toiminnassa maahanmuuttajat kokeilevat vapaaehtoistoimintaa ja tutustuvat palvelutalojen tai hoivakotien arkeen.  Yhteisen toiminnan kautta maahanmuuttajat voivat tutustua ikäihmisiin, harjoittelevat suomen kieltä ja saavat kokemusta vapaaehtoistoiminnasta. Kieltä opitaan arjen vuorovaikutustilanteissa yhdessä tekemisen kautta. Samalla opiskelijat saavat kosketuksen kansalaisyhteiskuntaan ja työelämään. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen voi myös edistää oman koulutus- ja työpolun löytymistä. Ikäihmiset puolestaan saavat uusia tuttavuuksia sekä vaihtelua ja mielekästä sisältöä arkeensa.

Marraskuisena perjantaiaamuna Omakotisäätiölle saapui HEO:sta yhdeksän maahanmuuttajaopiskelijan innostunut ryhmä opettajansa kanssa jumppaamaan yhdessä ikäihmisten kanssa. Iloinen puheensorina täytti Omakotisäätiön palvelutalon aulan, kun keskustelukielenä oli ainakin suomi, venäjä, englanti, saksa, arabia, kurdin kieli ja turkki. Apuna käytettiin elekieltä.

Venäjää äidinkielenään puhuva lähihoitajaopiskelija Aljona Zguralskaja oli valmistellut tilaisuuteen tuolijumpan ja kannusti opiskelijoita vuorovaikutukseen ikäihmisten kanssa. Aljona kertoi maahanmuuttajaopiskelijoille oman esimerkillisen tarinansa sinnikkyydestä suomen kielen oppimiseksi. Aljona valmistui juuri lähihoitajaksi ja aloitti työskentelyn lähihoitajana Omakotisäätiöllä.

Ilmapalloja, jumppaa ja iloista puheen sorinaa sisältyi Päivä vapaaehtoisena- vierailuun Omakotisäätiöllä. Yhteistyö ikäihmisten ja maahanmuuttajien hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi käynnistyi hienosti. Mukavia hetkiä on luvassa myös toiste, kun vapaaehtoistoiminnasta innostuneet opiskelijat vierailevat talossa jatkossakin viikoittain.

Birgitta Bakker, Hankekoordinaattori

 

Ajankohtaista

Joulukuun kaikille avoin toiminta

04.12.2019 14:33

Lue lisää »

Ryhmäkotien joulukuun tapahtumakalenteri

03.12.2019 12:26

Lue lisää »

Yhteistä säveltä etsimässä

29.10.2019 13:41

Omakotisäätiön Ryhmäkoti Kaislikon henkilökunta on toteuttanut yhdessä Metropolian opiskelijoiden kanssa kehittämisprojektin, jonka lähtökohtana oli henkilökunnan toive osallisuuden kokemuksen mahdollistamisesta kaikille ryhmäkodin asukkaille yhteisissä tilaisuuksissa.

Lue lisää »

Ateriapalvelua kotona asuville

22.08.2019 15:38

Lue lisää »
Ruokalista (09.12. - 13.12.)

Maanantai

Makkarakastike
Suvimarjakiisseli
Kermainen parsakeitto

Tiistai (8,50/7,50 €)

Lahnapihvit ja juuremuusi
Ananas-appelsiinikiisseli
Kreikkalinen kasvisvuoka

Keskiviikko (8,50/7,50 €)

Lihakeitto
Pannukakku ja hillo
Tortillat kasvisjuustotäytteellä

Torstai (8,50/7,50 €)

Sianliha-juureskastike ja perunat
Mustikka-vadelmakiisseli
Kasvispihvit ja kermaviilikastike

Perjantai (8,50/7,50 €)

Broiler-currykastike ja kookosriisi
Herukkajogurttijuoma